ЕКСКЛУЗИВНО: МЕТЕОРОЛОГОТ ПОПОСКИ ОТКРИВА ЗОШТО И КАКО СЕ ДАВААТ ИМИЊА НА ЦИКЛОНИТЕ И НЕВРЕМИЊАТА КАЈ НАС

Почитувани граѓани во изминатите неколку месеци Метеорологијата во државава значително напредува и поради тоа што започнавме со користење на имиња на циклоните и на невремињата кој се се почести кај нас за жал.

Како прво именувањето на циклоните и на невремињата е ПРОФЕСИОНАЛНОТО работење во Метеорологијата. Досега кај нас никој не ги направил токму ова па затоа ние решивме Метеорологијата во државава да оди се понапред.

Какво второ именувањето на циклоните зависи и во зависност од нивната јачина.

Особено ние ги именуваме циклоните и оние невремиња кој условуваа локални поројни поплави како и други штети како што ги имавме во изминатите неколку денови во голем дел од државава како на пример интензивни врнежи од град кој направи огромни штети врз земјоделските култури, честите удари на громови како иолујни ветришта кој особено во Скопскиот регион кој направи доста штети и услови паднати дрвја каде имаше и смачкани коли.

После оваа детална анализа се надеваме дека на сите фраѓани ви е многу појасно зошто ги именуваме циклоните и невремињата кај нас.

За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил каде можете да ја погледнете и секоја ново – обновена временска состојба – СЛАВЧО ПОПОСКИ.