Фановите застанаа во одбрана на Грашо: „Секоја приказна има две страни“

ИЗВОРСкопје24
|

– Секој од нас има живот. 14 години разлика помеѓу маж и жена воопшто не се многу, годините се само бројка, на крајот на краиштата кои сме ние да судиме? Не е роден тој што му угодува на светот. Не ви одговараше додека беше со Даниел, се прашувавте зошто не се ожени и не стана татко – тоа е само дел од објавата на Инстаграм што привлече внимание.

Љубовниот живот на пејачот Петар Грашo (45) отсекогаш бил под лупата на јавноста, а во последните месеци привлекува посебно внимание откако се дозна дека Грашо е вљубен во Хана Хуљиќ (31), музичарка и ќерка на познатиот Тончи Хуљиќ. Хана и Грашо станаа тема на бројни разговори, но и коментари на социјалните мрежи. И додека повеќето од нив се позитивни и му посакуваат среќа на новиот пар, има и такви кои често се мешаат во работи што не треба и проценуваат за нешто за што не знаат доволно. Токму на ова решија да стават точка фановите на Грашо, кои решија да им ја ’затворат’ устата на хејтерите на Инстаграм.

Секој од нас има свој живот. 14 години разлика помеѓу маж и жена воопшто не се многу, годините се само бројка, на крајот на краиштата кои сме ние да судиме? Не е роден тој што му угодува на светот. Не ви одговараше додека беше со Даниела,  прашавте зошто не се жени со Даниела, се чудевте зошто воопшто е со Даниела, прашавте зошто не стана татко на детето на Даниела, прашавте зошто јо остави Даниела, а не знаете дека секоја приказна има две страни и дека тоа е личен проблем на овие двајца луѓе. Кој сме ние да судиме? Еве ви сега, со оној што го сака и кој го сака, си го живее неговиот живот, а не вашиот. Ќе стане татко, да, ќе стане, ви одговара ли тоа?

Драги луѓе, ние имаме премногу свои проблеми за да се справиме со туѓите проблеми. Секој излишен коментар е за тој што го испратил, а не за личноста на која е испратен коментарот. Се најдобро на сите, како и на Даниела, се разбира. Секој нека биде среќен на свој начин, дефинитивно го заслужува најдоброто, како и секој друг добар човек. И подобро би било ние да се занимаваме со свои проблеми, а не со туѓи. Секој има легитимно право да коментира нешто, но навредувањето на другите не е … Се најдобро на сите, меѓу другото стои во објавата на фан страната на Грашо.