Македонка во Нов Зеланд еден од најдобрите возачи во „Убер“ во светот

|

69-годишната Македонка Марика Шутиновска е еден од најдобрите возачи во „Убер“ во светот, со совршен рејтинг од 5 ѕвездички.

Kaко што пренесува новозеландскиот портал „Стаф“, тоа најверојатно се должи на нејзиното трпение, љубезност, пријателски муабет со секој муштерија.

Марика, која во Македонија работела како архитект, се преселила со семејството во Оклeнд, Нов Зеланд во 2000 година, но не можела да продолжи со својата професија, бидејќи дипломата не ѝ била признаена.

Таа вози веќе 13 години, од кои 8 за „Убер“.

Прочитајте повеќе со клик ТУКА.