Нивото на реката Вардар покачено за половина метар на едно место – се излеа

|

Регионалниот ЦУК Велес, известува дека денеска според Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) нивото на реката Вардар во централното подраје на градот Велес е покачено за половина метар.

На левата страна има излевање во близина на коритото, но нема поплавено објекти и нема загрозено објекти од уда рниот бран, што веќе го намалува интензитетот.

На десната страна од Вардар е далеку од куќите.

По контактите оставрени со ТППЕ Велес и ЈКП Дервен Велес истите известуваат дека нема јавување од граѓани за загрозени и поплавени објекти од реката Вардар.