Ајкулите сѐ почесто во плиткото – Неколку плажи забранија капење(ВИДЕО)

ИЗВОРСкопје24
|

Забележан е зголемен број на ајкулите на југоисточниот брег на САД, иако ова не е никаква новост, нивното зачестено појавувањево плитки води предизвикува сѐ поголема загриженсот меѓу капачите.

Mинатата недела беа пријавени два случаи во кои ајкула гризна капачи, набрзо се појави и видео снимка од ајкула во близина на брегот.

Оваа година, предупредуваатс тручњаците, зачестената појава на овие предатори на бреговите на Флорида, може да се припише на нешто повисоките температури на морето, а некои плажи ќе бидат затоврени на некое време.