Во овој хороскопски знак се раѓаат уникатни жени

|

Жената родена во овој хороскопски знак е шармантна, духовита и љубопитна. Тоа е жена родена во знакот на Близнаци!

Точно е дека тие се обично многу убави, љубезни и нежни, но пред се многу забавни, духовити и авантуристички. Тие шират позитивна енергија и сите ги гледаат на ист начин како прилично симпатични луѓе, кои можат да бидат многу фини, особено кога ќе се претстават некому за прв пат.

Жената Близнаци е исклучително паметна и има можност да разговара за која било тема, било да е тоа политика, религија, патувања. Таа е љубопитна, стимулативна и предизвикувачка во секој поглед, дури и кога станува збор за идеи.

Тие се одлични во комуникацијата и имаат силна моќ на убедување, затоа се добри адвокати, новинари, професори и во сите прашања поврзани со медиумите, маркетингот и продажбата. Нивните мисли летаат брзо. Жената во овој знак е духовита, лукава, се сеќава на најмалите детали, дури и навидум безначајните.

Една жена Близнаци сака да разговара, да собира идеи и информации.

Нејзин владетел е Меркур – таа е интелектуалец и нејзините погледи на светот се оригинални и исклучителни. Астролозите веруваат дека во нив има две лица – едниот амбициозен, а другиот нежен и автентичен.

Некои од жените родени во овој знак се: Никол Кидман, Натали Портман, Анџелина Џоли, Мерилин Монро, Кајли Миног.